Kız Çocuk Yatak Modelleri; Kız veya erkek çocuklarımız tartışmasız bizim en sevdiğimiz varlıklardır. Yaptığımız – aldığımız her şeyi onların mutlu olması için yaparız. Tabi ki bizim gözümüzde her şeyin iyisine layıktırlar. Ama unutmamalıyız ki  onlar da ailemizin bir parçası olan bireylerdir. Onlar için istediğimiz her şey de mutlaka onların da fikirlerini almalı, şahsi isteklerine cevap vermeliyiz.

Evde her ailenin mutlaka kendi bir alanı vardır. Anne ve babanın, eğer sahipse abla ve abinin kendi kişisel odası bulunur. Ama dediğimiz gibi kız veya erkek olsun çocuklarımız da bir bireydir ve onlarda özel ve kişisel alana ihtiyaç duyarlar. Mümkünse ve müsaitse mutlaka onlar için de özel bir oda dekore edilmesi gerekir.

Dekorasyon Sürecine Onlar Da Dahil Olmalı!

Evinizin bir odasını kız çocuğunuz için dekore etmeye karar verdiniz ve işlemlere başladıysanız durun! Önce yazımızı birlikte inceleyelim sürece sonra devam edersiniz.

Unutmayın dekore ettiğiniz oda kendinize ait değil kızınıza ait bir yaşam alanı olacak. Bu sebeple dekore etme serüvenine mutlaka onunla birlikte başlamalı, bu keyifli ve eğlenceli yolculuğa birlikte çıkmalısınız.

Unutmayın özellikle çocuklar için bir ortam veya bir durumu kabullenip mutlu olması için öncelikle onu benimsemeli ve içselleştirmelidir.

Odasında keyifle uyumasını, zaman geçirmesini ve ders çalışmasını hayal ediyorsanız bu dekorasyon işini sizin kontrolünüzde ona bıraktığınızı hissettirmelisiniz.

Kız Çocuk Yatak Modelleri; Ferah Bir Yaşam Alanı  En Sağlıklısı!

Odayı dekore ederken mutlaka curcunadan uzak, kızınızın fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkileyecek fazlalıklardan arınmış bir şekilde oda düzenlemesi yapmanız en  sağlıklısı olacaktır.

Duvarlar mutlaka açık renklerde olmalı. Kızların özellikle istediği pembe rengi birlikte karar vererek en soft tonundan tercih etmelisiniz. Zira bu tonlar odayı hem olduğundan daha büyük hem de daha ferah gösterecektir.

Zemin seçiminde de kolay silinebilir, suya dayanıklı ürünler tercih etmeniz kullandığınız malzemenin daha uzun süre  dayanması için gereklidir.

Odaya illaki renk katalım derseniz bu renkler dekorasyonun bütününü korumak şartıyla; halı, perde, nevresim gibi ayrıntılarda olmalıdır.

Kız Çocuk Yatak Modelleri; Acaba Nsıl Bir Yatak Seçmeli?

Odanın dekorasyonu tamamlanmak üzere ve siz yatak seçimine geldiyseniz gelin birlikte nasıl bir yatak almanız gerektiği konusunu tartışalım

Alacağınız yatak mutlaka öncelikle çocuğunuzun beğeneceği ve kendinin seçtiği bir yatak olmalıdır. Siz aksini istiyorsanız dikkatlice konuşup ikna ederek ortak bir karara varmalısınız.

Aldığınız yatak sağlık açısından son derece ergonomik ve kullanışlı olmalıdır. Bu konuda da devreye siz giriyorsunuz. Ön planda çocuğunuzun sağlığı söz konusu ise en doğru kararı vereceğinizden eminiz.

Gelin birlikte birkaç yatak modelini inceleyelim.

Standart Bazalı Yatak!

Çocuğunuzun odasına aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi standart bir bazalı yatak tercih edebilirsiniz. Hem ilerleyen yaşlarında da sorunsuz kullanabilir hem de bazası sayesinde size ekstra bir depolama alanı sunarak etraftaki fazlalıklardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Bu tarz sade yatakları da tavandan sarkıtacağınız bir cibinlik ile kızınızın bayılacağı bir tasarım yatak şekline dönüştürebilirsiniz.

Birden Fazla Çocuğa Ranza!

Eğer birden fazla kızınız varsa ve tek oda yapma imkanı ve müsaitliği içerisindeyseniz aşağıda gördüğünüz yavrulayan yataklı ranza tam size göre biçilmiş bir kaftan olacaktır.

Hem çok yer kaplamayan hem de üç çocuğa birden yatak imkanı sunan bu tarz ranzalar son dönelerin en trend ürünlerindendir.

Hayaller Ülkesi!

Her kız çocuğu büyüme serüveninde mutlaka pembe elbiseli, pembe şatolu bir prenses olur. Hayallerini desteklemek için farklı bir tasarım arıyorsanız karşınızda şato yatak!

Altı yatak üstü oyun alanı halinde üretilen bu model kız çocukları ve aileleri tarafından oldukça tercih edilen bir modeldir. Ekstra kaydırak ve merdiven ayrıntısı bu modeli daha çekici hale getiriyor.

Aşağıdaki resim galerimizde siz ve kızınız için derlediğimiz yatak modelleri fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.