Mobilya üzerindeki küf nasıl temizlenir, küflü mobilya temizlemek için yapılması gerekenler nelerdir? Sorularını birçok kişinin sorduğunu biliyoruz. Binlerce lira harcadığımız mobilyalarımızın üzerini küf kaplaması kâbus olarak görülebilir. Bu kabustan kurtulmanın elbette bir yolu var. Hem sağlığımızı hem de mobilyalarımızın ömrünü azaltan küfleri engellemek için sirke bize mucizevi bir katkı sağlıyor.

Mobilya Üzerindeki Küf Nasıl Temizlenir?

Mobilyalar, yaşantımız için son derece önemli parçalardır. Elbette bu ürünlerimizin kusursuza yakın bir şekilde görünmesini isteriz. Çünkü mobilyalar, misafirlerimizi, davetlilerimizi ağırladığımız, gözle temasa ilk giren ürünler arasında yer aldığı için son derece dikkat çekebilmektedir.

Öncelikle küfün oluşmaması için, onun sevdiği ve yayıldığı ortamın ne gibi yerler olduğunu bilmemiz gerekir. Küf mantarı; karanlık ve nemli ortamda sporlar şeklinde yayılır. Kötü kokusu olan küf, ciğerlerimize soluduğumuzda çeşitli hastalıklara sebep olur. Astım hastaları için küf büyük bir düşmandır.

Mobilya Üzerindeki Küfü Sirke ile Temizleyin

Hayatımızın birçok alanında sirkeyi görmek mümkün. Çeşitli meyvelerin mayalanıp, fermantasyon yöntemiyle oluşturulur. Güçlü bir antioksidandır. Mobilya temizliğinde de sirke kurtarıcımızdır. Özellikle organik elma sirkesi veya beyaz renkli sirke olmasına dikkat edin. Güçlü etkisi ile küfü uzun süre evinizden def edecektir. Küflü mobilya yüzeyini sirkeli yumuşak bir fırça ile güzelce temizleyin.

Çıkan küfleri bir çöp poşetine koyarak evinizden uzaklaştırın. Son olarak bölgeye tekrar sirke uygulayın ve bir bez yardımıyla temizleyin. Sirke kokusu hoşunuza gitmeyebilir, fakat tamamen sağlıklıdır. Doğru şekilde mobilyalarınızı temizlerseniz, tekrar küf oluşumunu engellersiniz.

Sirkeye alternatif olarak karbonat ve su karışımını da uygulayabilirsiniz. Sirke kadar olmasa da mobilyalarınızın temizliğini yapmanız için iyi bir yöntem. Karbonatlı suyun herhangi kötü kokusu olmadığından, astımı olanlar tercih edebilir. İşte küflü mobilya temizlemek bu kadar kolay.