Oturma odası nasıl döşenir? Günlük yaşamda farklı kullanıma sahip olan ve konut tiplerinin hepsinde bulunma zorunluluğu olan oturma odası öncelikle kullanıcının beklentisine ve sonra oda tipinin ölçülerine göre şekillenir.

Belirli bir alanda dekorasyon yapmak için ön bilgiye sahip olmak gerekir. Bunun yanında oturma odası dekorasyonu yapılmak istendiği zaman sadece zevkler bu konuda bir çözüm olmamaktadır. Yanı sıra belirli yöntemler ve tercihler yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları da doğru bir şekilde inceleyip sonrasında bu işleme geçmek gerekir. Bu konuda oturma odası dekorasyon işlemi için incelenmesi gereken noktalar aşağıda belirtilmiştir.

Oda Tiplerinden Biri: Oturma Odası Nasıl Döşenir?

Oda tiplerinden biri olan oturma odasında dekorasyon işlemi yapılmadan önce ölçüler belirlenmelidir. Kare, dikdörtgen ya da eğimli yüzeye sahip olması dekorasyonu etkileyen unsurlardan bir tanesidir. Genel olarak kare oturma odası ile dikdörtgen oturma odası arasındaki en net fark orta alan büyüklüğüdür. Yani gerekli eşyalar düzenli bir yerleşim ile oluşturulduktan sonra ortada kalan boş alan kişi görseli için önemli ve dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Her alanı aksesuar ile doldurmak doğru bir görünüm yerine daha karmaşık ve yanlış bir görünüm oluşturur. Bu yüzden belirli yöntemler ve tercihler yapılması gerekir.

Oturma Odası Yerleşimi Nasıl Yapılır?

Farklı işlevlere sahip çeşitli oturma odaları vardır. Her alanın kendine özgü yapısını göz önünde bulundurarak büyük oturma odası ayrı bir zemin stiline sahipken, küçük oturma odası ayrı bir zemin stiline sahiptir. Büyük bir oturma odasını yerleştirmek ve dekore etmek kolay görünse de, aslında kolay değildir. Geniş bir alanda, nesneler ortada tutulur, nerede olunursa olunsun, alan kapatılamaz. Bu durumda, bu görünümü iyileştirmek için birçok farklı ürün alınması gerekmektedir. Daha sonra çevre dekore edilmez, ancak karmaşıklık oluşur. Bundan kaçınmak için büyük bir odanın odak noktası belirlenmeli ve dekore edilmelidir.

Oda dikdörtgen ise, bir tarafa bir kare yerleştirilir ve ortasındaki bir nokta hizalama işlemi yapılmalıdır. Ögeler bu odak noktasının etrafına yerleştirilir, boşluğun geri kalanını boş bırakılır ve kullanıcının istediği alanlar süslenir.

Aksesuar Seçimi

Aksesuar olarak tercih edilebilecek ürünler fazladır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kullanıcı tercihi ve ürünlerin birbirleri arasında uyum sağlamasıdır. Bunun yanında her boş görülen alana bir obje yerleştirilerek değil boş olduğu gözde rahatsızlık verilen yerlere obje yerleştirmek doğru yöntem olarak karşılanır.

Sehpa, saat, abajur ve çiçek gibi ana objelerin yanında renkleriyle uyum sağlayabilecek ürünler arasındadır. Duvara yerleştirilecek bir tablo ya da odaya koyulan bir heykel bile görünümü bir anda değiştirebilir. Bu nedenle alınması düşünülen objelerin diğerleriyle uyumu ve oda tipine uygun olup olmadığı kullanıcı tarafından değerlendirilmelidir.

Oturma odası nasıl döşenir? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. Sonuç olarak oturma odası dekorasyonu yapmadan önce bir inceleme ve sağlanması beklenilen uyum dikkate alınmalıdır. Bu işlemler doğru orantıda uygulandığı zaman kullanıcının zevkine uygun olarak oluşmuş olur.